آنچه در این مقاله میخوانید [پنهانسازی]
مدیران بسیاری را دیده ام که تلاش می کنند با کارمندانشان رفیق شوند. آنان گمان می کنند که با رفاقت با کارمندان می توانند به آنان انگیزه بدهند و مدیر موثری باشند. رفاقت با کارمندان در واقع اعتباری برای شما کسب نمی کند.
شما باید بکوشید که مدیری مورد احترام و معتبر باشید نه مدیری محبوب.
محبوبیت از دست رفتنی است و اعتبار ماندنی.
رفاقت با کارمندان برای شما محبوبیت به ارمغان می آورد. اما همین محبوبیت حریم ها را می شکند و شما را به سمت سازش با آنان می برد. که این سازش اعتبار فعالیتها و دستورات شما را سست و ناپایدار می سازد.
شما باید تلاش کنید که مدیری مورد احترام و دارای اعتبار باشید. وقتی کارمندان به شما اعتماد کنند و به شما احترام بگذارند با جان و دل برایتان کار خواهند کرد.
[message_box bg_color=”rgb(234, 234, 234)” text_color=”light” padding=”25″] [ux_text text_color=”rgb(148, 32, 115)”]
حتما بخوانید: مدیریت دانش چیست [/ux_text] [/message_box]
برخی از این نکاتی که می تواند این اعتماد و احترام را برای شما جذب کند در زیر آمده است:
-
صادق باشید:
صادق بودن یعنی با افرادی که مشکل آفرین هستند، خیلی قاطع برخورد کنید. اما با دید سازندگی نه با دید تخریب آنان. بنابراین لازم است که شفاف و بی پرده صحبت کنید و هرگز واقعیت ها را پنهان نکنید و نقشه نکشید.
-
به کارمندانتان احترام بگذارید:
از قدیم گفتند “احترام، احترام می آورد” بنابراین باید شما احترام به کارکنان بگذارید که آنان نیز به شما احترام بگذارند. اگر انتقادی دارید به صورت خصوصی و سازنده با آنها در میان بگذارید. ممکن است انان رفتار مناسبی نداشته باشند. این دلیل نمی شود که شما با پرخاش و عصبانیت پاسخ دهید. شما نشان دهید که به آنان احترام می گذارید ولی قاطع هستید.
-
به کارکنانتان اعتماد کنید:
اعتماد یک فرایند انعکاسی است اول باید اعتماد کنید که اعتماد را جلب کنید. لذا خیلی وارد جزییات نشوید و شجاعت این را داشته باشید که مدیریتی بر مبنای اعتماد در پیش بگیرید.
-
انتظارات خود را صریح و شفاف بیان کنید:
نتایج مورد انتظار و خواسته های خود را شفاف بیان کنید اجازه دهید کارکنان دقیقا بدانند از آنها چه می خواهید و چگونه پاداش می دهید اگر این کار را نکنید پیوسته دچار سوء تفاهم خواهند شد. سعی کنید از تفهیم خواسته هایتان اطمینان حاصل کنید.
-
قدردان باشید:
هر کسی خواهان این است که کارهایش دیده شود و مشتاقانه از تعریف و تمجید ها استقبال می کند. لذا باید به عنوان مدیر دستاوردهای افراد را به خوبی شناسایی و ازآنان قدردانی کنید. از تعریف و تمجید های تصنعی بپرهیزید.
-
نشان دهید که برای کارمندان اهمیت قایل هستید:
باید به افراد صادقانه نشان دهید که برای آنان اهمیت قایل هستید و آینده شغلی و زندگی آنان برای شما اهمیت دارد.
12 دیدگاه “با کارمندانتان رفیق نشوید”
موارد مهم را از این مطالب آموختم. بسیار تشکر
خوشحالیم برای شما مفید بوده است
خيلی خوب بود
عالی بود.سپاس
با سلام و عرض ارادت خدمت استاد بزرگوار بسیار آموختم از مطالب لیکن دو نکته از دیدگاه من قابل ارائه است یکی آنکه نقش حمایتگری از طرف مدیر فراموش نشود یعنی مدیر نشان دهد که کمک کننده و یاور کارمندان است دومین نکته آنکه به صورت کلی با دوست نشدن با کارمندان مخالفم و من تجربه ۲۰ ساله مدیریتم گوید میتوان دوست بود ولی در عین حال دارای احترام و جایگاه هم بود البته که این بسیار سخت است ولی ناشدنی نیست. البته شاید منظور شما از رفاقت با دوستی مد نظر بنده متفاوت باشد و باید معیارها و تعریفتون از رفاقت را شنید
سپاس از نظر شما
ما هم در اینجا گفتیم دوست باشید اما رفیق نباشید رفاقت عمق زیادی داره و آسیب زننده است چون انتظارات و توقعات رو بالا می بره
سپاس از شما
سلام بله دقیقا این درسته چون من خودم تجربش کردم .
سلام
عالی بود
سلام
بسیار عالی بود
سلام
خیلی خوب بود
تشکر میکنم از تیم کاری شما بابت نشر مطالب آموزنده و کاربردی مدیریت.