افراد زیادی را می شناسم که  قبل از اینکه حرف طرف مقابلشان تمام شود، شروع می کنند به پیش بینی اینکه او چه می خواهد بگوید. و معمولا هم با جمله “می دونم چی میخوای بگی” سعی می کنند، اجازه ندهند طرف مقابل حرفش را تمام کند.

 من واقعا از دست این افراد عصبانی می شوم . به نظرم بی ادبی است که نگذاریم طرف مقابل حرفش را تمام کند. دوست خوبم اگر هم می دانی که او چه می خواهد بگوید، (که اغلب هم واقعا نمیدانید) در جایگاه مدیر باید آنقدر صبور باشی که اجازه بدهی کارمندت حرفش را تمام کند. نیاز نیست دانایی و قابلیتهای خودت را به رخ او بکشی. بگذار کارمندت از اینکه چیزی را می گوید و تو با دقت تمام آنرا گوش می کنی لذت ببرد.

 مدیران موثر، سعی می کنند حتی چیزهایی را هم که بلدند از زبان کارمندان بشنوند. شما باید افراد را به صحبت کردن در مورد خودشان تشویق کنید. با اینکار توانایی و مهارت آنها را تقویت می کنید. نظرات کارشناسی آنان را تایید کنید و بهآ ن توجه کنید.

نیازی نیست نظرات خودتان را به عنوان یک امر مسلم بیان کنید. به جای اینکه بگویید اینطور باید باشد که … بگویید نظر من این است که…

شما نباید زیاد صحبت کنید. بلکه باید بیشتر گوش بدید… باید یاد بگیرید که حتی زمانی که قصد دارید مطلبی را منتقل کنید و کسی را متقاعد به انجام کاری کنید، کمتر از 50 درصد زمان گفتگو  رو شما حرف بزنید. در بقیه زمانها باید به بازخورد ها و نظر طرف مقابل گوش کنید. و ببینید که پیام را به خوبی درک کرده است یا نه. وقتی میگویم در زمانی که قرار است شما کسی را متقاعد کنید باید کمتر از 50 درصد حرف بزنید پس در بقیه زمانها باید کمتر از 20 درصد حرف بزنید.

 این موضوع را تمرین کنید تا به قدرتی که در کلامتان، به وجود خواهد آمد پی ببرید. من من کردن و توضیحات یک طرفه، یک ارتباط را ، هیچ وقت موثر نمی کند.

من یک تکنیک بی نظیر داشتم. و آن این بود که در زمان جلسات و ارتباطات دو طرفه، گفتگو ها را ضبط می کردم،  سپس در راه برگشت به خانه، به این صوت ها با دید نقادانه، گوش می دادم. و اشکالاتی که در گفتگوهایم بود و اشتباهاتی که می کردم را به خوبی متوجه می شدم.

 این موضوع به طرز شگفت انگیزی به من کمک کرد که مهارتهای ارتباطی ام را تقویت کنم. پیشنهاد می کنم شما هم اینکار را انجام دهید. خودتان را نقد کنید و نکاتی را که می بینید در حال اشتباه هستید و یا لحن بیانتان آزار دهنده است را اصلاح کنید. وقتی به طور پیوسته به این موضوع بپردازید بعد از مدتی مشکلات کلامی و ارتباطی تان برطرف خواهد شد.

دعوت می کنم در کارگاه بی نظیر مهارتهای ارتباطی ما شرکت بفرمایید تا با تکنیک ها دیگری از این دست بیشتر آشنا بشید.