آنچه در این مقاله میخوانید [پنهانسازی]
یکی از ویژگی های مدیران موفق تشویق سازمان به تبادل آزادانه نظرات و عقاید است. تبادل نظرات و عقاید در یک سازمان موفق، امری ضروری محسوب می شود.
مدیران موفق درباره ی مسائل، مشکلات و حوادث ناگوار روی داده، خوب فکر می کنند و تبادل اطلاعات بین افراد را تشویق می کنند. زیرا اغلب افراد فکر می کنند دادن اخبار ناگوار به دیگران کار صحیحی نیست و ممکن است آنها مقصر شناخته شوند.
یک مدیر موفق می داند در زمان ایجاد تغییرات سریع و ضربتی، سازمان باید مداوم به تطبیق، گروه بندی مجدد و گام نهادن به مراحل بعد بپردازد. و تبادل آزادانه نظرات و عقاید در اجرای این امر بسیار تاثیر گذار و اساسا حیاتی است.
[message_box bg_color=”rgb(234, 234, 234)” text_color=”light” padding=”25″] [ux_text text_color=”rgb(148, 32, 115)”]
حتما بخوانید: کایزن چیست [/ux_text] [/message_box]
ویژگی مدیران موفق برای تشویق تبادل اطلاعات
✅ افراد را پیوسته برای تبادل نظر تشویق می کنند
هنگامی که آنها به این کار می پردازند، به دقت به سخنان کارمندان گوش می دهند و از آنها تقدیر و تشکر می کنند. و در مواقع لزوم، از نظرات یا اطلاعاتشان بهره می گیرند.
✅هنگامی که افراد به ارائه توصیه ها و پیشنهادها به مدیران موفق می پردازند، آنها درباره ی گزینه های دیگری که در نظر دارند نیز پرسش می کنند.
آنها از کارمندانشان می پرسند برای رسیدن به این نظرات با چه کسانی مشورت می کنند. با این کار تبادل نظر افراد با یکدیگر را به عادت تبدیل می کنند.
✅مدیران موفق برای ایده ها و نظرات گوناگون و غیر معمول نیز ارزش قائل می شوند
هنگامی که آنها ایده ای را می شنوند که به نظر بی معنا و بی محتوا می رسد، بلافاصله آن را رد نمی کنند. بلکه زمانی را به بررسی آن اختصاص می دهند، حتی اگر این نظرات غیر مقبول و ناخوشایند باشند.
✅مدیران موفق در مقابل اختلاف عقاید، وجود تفاوت در نظرات، مقابله نمی کنند
حتی ابراز ناخوشنودی و نارضایتی جزئی نیز با افرادی که نظرات خود را ابراز می کنند، موجب محافظه کاری آنها از ایراد چنین سخنانی در آینده خواهد شد.
✅مدیران موفق گزینه های مختلفی را برای اظهار نظر، در اختیار افراد قرار می دهند
آنها افراد را مجبور به گفتگوی حضوری با خودشان نمی کنند. بلکه از افراد می خواهند نظراتشان را از هر راهی که برایشان راحت تر است، بگویند. همچنین به انها می گویند، ممکن است برای روشن کردن برخی سوالات و مسائل و توضیحات بیشتر در آینده با آنها تماس بگیرند.
در بررسی قابلیتهای خودتان در این زمینه به موارد زیر توجه کنید:
-
واکنشهایتان درباره ی افراد پرحرف تحلیل کنید
ببینید ایا مشتاق شنیدن نظرات آنها هستید یا از حضورشان در جلسات دلخور می شوید و معتقدید که حضور آنها سبب کندی پیشرفت کارها می گردد یا موجب تضاد و مغایرت می گردد؟
واکنشهای شما تعیین کننده ی چگونگی تعاملات افراد با شما خواهند بود و بر کیفیت اطلاعات دریافتی تان تاثیر می گذارد.
-
عملکرد هایتان را کنترل کنید و ببینید چگونه به تبادل اطلاعات با افراد در سطوح مختلف، عملکردهای متنوع و فرهنگ های گوناگون می پردازید.
اگر تنها با افراد و گروه های منتخب به تعامل و تبادل اطلاعات بپردازید، کارآمدی و تاثبر گذاری کمتری خواهید داشت.
3 دیدگاه “ویژگی های مدیران موفق – تشویق تبادل آزادانه اطلاعات و نظرات”
سلام لطفا در مورد عرصه پوشاک مطالب جدیدی قرار دهید
من نمیدونم این تفکر و عقاید کی و کجا میخواد در سازماهای ما اجرا بشه
والا به قرآن مجید ما یک بار در جلسه ای خلاف مقام به اصطلاح مافوق صحبت کردیم ، دمار از روزگار ما در آورد.
در کشور های جهان سومی معمولا مدیریت سازمانی آن اقتدار گرا و مستبدانه است. و نوع دیدگاهی که کارمندان در مورد سازمان خود دارند یک قضیه شهودی می باشد که به دلیل مشاهدات ماحول خود ایجاد شده است. به نظر بنده در مورد یک مدیر موفق اولین کاری که باید انجام داد، این است که انسانهایی که برای سازمان کار میکنند را به حیث انسان درک کرد و کرامت انسانی را مدنظر گرفت و رفتار مدیران در هر سطحی که هستند باید الگوی مناسبی از یک انسان درست و درست کار باشد( حداقل با کارمندان خود). البته این هم معمول است که بیشترین آسیب های سازمانی از طرف هیئت رهبری و یا مدیریت و یا موسسین به سازمان می رسد اینکه در هر برنامه مدیریتی تشبث میکنند. که این به نوعی دلسردی را در مدیران زیاد خواهد کرد و بعد این مانند سم در تمام سازمان نشر میکند. به هر صورت فکر میکنم بهترین نوع مدیریت در کشورهایی مانند ایران زنده نگه داشتن کرامت انسانی است ( که در این مورد فرهنگ منطقه ای ، آیین و رسومات و … شامل است) در کنار این موضوع تمام امور اداری را مطابق کتابهای مدیریتی می توان تطبیق کرد.