سال ۹۴ هم به پایان رسید و تا ساعاتی دیگر وارد سال ۹۵ خواهیم شد. من قصد ندارم همان حرفهای تکراری همیشگی مانند برنامه ریزی برای سال جدید و اینگونه بحث ها را که هر ساله میشنویم و کمتر به آن عمل میکنیم را باز تکرار کنم. بلکه قصدم این است که شما را از یک اعتیاد آسیب رسان و مخرب آگاه سازم که با ورود شبکه های اجتماعی به تلفن های همراه همه ی ما به آن دچار شده ایم. من آنرا “اعتیاد همراه” می نامم. این اعتیاد آثار مخربی بر زندگی و کار ما گذاشته و خواهد گذاشت. کانالها و گروهها اگر چه ابزارهای مفیدی برای پیشرفتهای کاری، بهبود زندگی و افزایش آگاهی ما هستند اما به دلیل همان عادت بد همیگشی ما، یعنی “عدم توانایی کنترل تعادل در زندگی”، این ابزار مفید، تبدیل به یک اعتیاد مخرب شده است و بخش اعظمی از وقتهای مفید ما که میتواند باعث پیشرفتهای زیادی در کار و زندگی مان شود، صرف سرکشی به کانالها، گروهها و چت های بی فایده ای می شود که اغلب آنها برای ما ارزش افزوده ای به دنبال ندارند. من از تمام اینها به عنوان “وقت تلف کن ها” یاد میکنم.
بیایید امسال به صورت جدی چند قول به خود بدهیم:

  1. از تمام کانالها و گروههایی که ارزش افزوده ای برای ما ایجاد نمی کنند به سرعت خارج شویم و فقط کانالها و گروههایی که مطالب مفیدی برای ارتقا در کار و زندگی ارائه می دهند باقی بگذاریم. تعداد اینها نباید از ۵ کانال به نظر من بیشتر شود. اینکه عضو کانالی بشویم که شاید روزی بتوانیم مطالبش را بخوانیم، به نظر من فقط باعث افزایش استرس در ما میشود و چون فرصت کافی برای مطالعه نداریم فکر میکنیم که از دنیا عقب افتاده ایم و دچار استرس شدیدی میشویم که ما را از کار باز میدارد و ذهن ما را قفل می کند.
  2. زمان مشخصی را در طول یک روز برای بررسی و خواندن مطالب همان چند گروه و کانال تعیین کنیم و خارج از آن سراغ آنها نرویم چون کانالهای مفید و قوی معمولا روزی چند مطلب بیشتر منتشر نمی کنند و طبیعتا ما هم به سادگی در همان زمان مشخص شده میتوانیم تمامی این مطالب را مرور و مطالعه کنیم. به نظر من تعیین یک ساعت در روز زمان بسیار مناسبی است.
  3. از فضای چت کردن های بی مورد و وقت تلف کن به کلی خارج شویم چرا که ما در زندگی و کار خود نیازی به این چت های غیر ضروری و غیر مفید نداریم.
  4. زنگ مناسب و جداگانه ای برای پیامهای ورودی از طرف اشخاص مهم انتخاب کنیم که بتوانیم پیامهای ورودی از این افراد را متوجه و پاسخ دهیم و بقیه پیامها را تا زمان تعیین شده اصلا باز نکنیم، مطمئن باشید هیچ اتفاقی نمی افتد.
  5. روزی یک ساعت را برای خواندن کتاب اختصاص دهیم. باور کنید این یک ساعت زمان به جایی بر نمیخورد و در جایی دیگر فقط صرف وقت تلف کن ها می شود. دیگر از منافع کتاب حرفی برای گفتن نمی ماند خودتان بهتر از هر کسی می دانید.
    توجه و رعایت این ۵ نکته بخش اعظمی از وقت مرده شما را آزاد می کند و برای دو ساعت از زمان شما در روز یک برنامه ریزی مفید انجام می دهد که منفعتهای بیشماری به دنبال خواهد داشت. برای بقیه زمانهای خود برنامه ریزی کنید…

سال نو بر همه ی شما همراهان عزیز مبارک
آرزومندم سالی پر از آرامش داشته باشید
ارشیا دکامی