فریلنسر چیست، چگونه کار می‌کند و اصلا چرا این موقعیت شغلی به وجود آمده است؟ اینترنت و کسب و کارهای مدرن کاری کردند که دیگر زمانی که برای انجام یک کار صرف می‌کنیم، اهمیت نداشته باشد. در حال حاضر آنچه انجام می‌دهیم و نتیجه‌ای که با کارمان حاصل می‌شود، اهمیت دارد.

وقتی یک فریلنسر می‌گوید می‌تواند در خانه کار کند یا ساعت کاری شناور دارد، اولین جوابی که می‌شنود، این است: خوش به حالت! این در حالی است که این موقعیت‌های شغلی هم سختی‌های منحصر به خودشان را دارند و هرکسی نمی‌تواند در این چنین پوزیشن‌هایی فعالیت داشته باشد. در این مقاله بررسی می‌کنیم معنی فریلنسر چیست؛ شما بعد از خواندن این مقاله متوجه خواهید شد که آیا این شغل برای شما مناسب است یا خیر.

 

فریلنسر چیست؟

فریلنسرها افرادی هستند که از کسی دستور نمی‌گیرند، در استخدام مجموعه خاصی نیستند و به صورت پروژه‌ای کار می‌کنند؛ به عبارت ساده‌تر افرادی هستند که «آقا بالاسر ندارند!». آن‌ها به مجموعه خاصی متعهد نیستند و کارشان را به صورت پروژه‌ای انجام می‌دهند؛ یعنی مقرر می‌کنند که پروژه‌ای با تسک‌های مشخص را در مدت زمان تعیین‌شده تحویل می‌دهند و دستمزدشان را می‌گیرند. بعد از آن ممکن است همچنان به کار با آن مجموعه ادامه دهند و پروژه‌های دیگری بگیرند یا اینکه قطع همکاری کنند و به سراغ مجموعه‌ها یا افراد دیگر بروند.

 

معنی کلمه فریلنسر چیست؟

معنی کلمه فریلنسر (Freelancer) در فارسی «آزادکار» است، اما آنچه در میان عوام به عنوان معادل این واژه در نظر گرفته می‌شود، «دورکاری» است. این یک اشتباه رایج است، زیرا همه دورکارها فریلنسر نیستند و همه فریلنسرها هم دورکاری انجام نمی‌دهند. پس اولین نکته برای درک اینکه فریلنسر چیست، دانستن معنی کلمه فریلنسر است.

 

[message_box bg_color=”rgb(234, 234, 234)” text_color=”light” padding=”25″] [ux_text text_color=”rgb(148, 32, 115)”]

حتما بخوانید: تعریف مدیریت مالی  [/ux_text] [/message_box] 

 

فریلنسر کیست؟

هرکسی نمی‌تواند یک «آزاد کار» باشد. این شغل به ویژگی‌های شخصیتی منحصر به فردی نیاز دارد که همه آن را ندارند.

فریلنسر کیست

در ادامه متوجه می‌شوید برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های فریلنسر چیست.

  • افرادی که از ارتباطات مجازی بیشتر از ارتباط رو در رو لذت می‌برند و ترجیح می‌دهند تنها کار کنند.
  • افرادی که منظم هستند و مهارت مدیریت زمان دارند.
  • افرادی که پشتکار زیادی دارند و در صورت نیاز می‌توانند زمان زیادی در طول روز را به کار اختصاص دهند.
  • افرادی که ریسک‌پذیری بالایی دارند و می‌توانند با درآمد بدون ثبات زندگی کنند.
  • افرادی که از جستجو در اینترنت لذت می‌برند و آن را به حضور در محیط کار ترجیح می‌دهند.
  • افرادی که ساعات کاری شناور را دوست دارند و نمی‌توانند هر روز از ۸ صبح تا ۵ بعد از ظهر در یک مکان حضور داشته باشند.
  • افرادی که به رشد و پیشرفت در کار خود اهمیت می‌دهند و نمی‌خواهند به یک موقعیت شغلی مشخص محدود بمانند.

 

پیج اینستاگرام دکامی

 

انواع فریلنسرینگ

بسیاری از شغل‌ها را می‌توان به صورت فریلنسری انجام داد، اما مشاغلی هم وجود دارند که به هیچ وجه نمی‌توانند به صورت آزاد کار باشند یا ساعات کاری شناور داشته باشند. به عنوان مثال یک پرستار بیمارستان نمی‌تواند فریلنسری کار کند. برخی از شغل‌های فریلنسری مانند طراحی سایت، برنامه‌نویسی، تولید محتوای متنی و بصری و… مشهورتر هستند. در ادامه بررسی می‌‌کنیم برخی از انواع مشاغل فریلنسر چیست.

 

فریلنسر برنامه نویسی

فریلنسر برنامه نویسی

برنامه‌نویس‌ها می‌توانند به صورت دورکار یا پروژه‌ای کار کنند. گاهی اوقات برنامه‌نویسانی که در یک شهر زندگی می‌کنند، با هم یک تیم تشکیل می‌دهند و پروژه‌های فریلنسری می‌گیرند.

 

فریلنسر معماری

معماران افرادی هستند که هم می‌توانند به صورت استخدامی کار کنند و هم پروژه‌ای. این افراد در سایت های فریلنسر معماری می‌توانند به راحتی پروژه پیدا کنند. البته این موضوع به روحیه آن‌ها بستگی دارد. معماران فریلنسر ایرانی حتی در بازارهای بین‌المللی نیز فعالیت دارند. 

 

فریلنسر گرافیک

تولید محتوای گرافیکی برای سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی موقعیت‌های شغلی فریلنسری خوبی برای گرافیست‌ها ایجاد کرده است. آن‌ها می‌توانند پروژه‌های مختلفی چون ساخت تیزرهای تبلیغاتی، تولید محتوای اینستاگرام یا طراحی رابط و تجربه کاربری بگیرند.

 

فریلنسر ترجمه

مترجمان زبان‌های مختلف به کمک فریلنسری می‌توانند به درآمد برسند. آن‌ها هم می‌توانند متون تخصصی را برای مراکز آکادمیک ترجمه کنند و هم اگر مهارت‌های مربوط به دیجیتال مارکتینگ را یاد بگیرند، می‌توانند به عنوان تولید کننده محتوا، استراتژیست محتوا یا مدیر محتوا مشغول به کار ‌شوند.

 

فریلنسر وردپرس

سایت‌های وردپرسی پرکاربردترین انواع سایت‌ها هستند و کار با آن‌ها نسبت به تمام CMSها ساده‌تر است. با این حال بسیاری از صاحبین کسب و کارها نمی‌دانند چطور می‌توانند با این سیستم کار کنند یا زمان کافی برای انجام این کار ندارند.

فریلنسر وردپرس

فریلنسرهای وردپرس با یادگیری این CMS می‌توانند سایت‌های وردپرسی را طراحی و مدیریت کنند. آن‌ها به عنوان بخشی از تیم دیجیتال مارکتینگ فعالیت می‌کنند و هم می‌توانند به صورت دورکاری کار کنند و هم حضوری باشند.

 

[message_box bg_color=”rgb(234, 234, 234)” text_color=”light” padding=”25″] [ux_text text_color=”rgb(148, 32, 115)”]

حتما بخوانید: تحقیق بازار [/ux_text] [/message_box] 

 

چگونه فریلنسر شویم؟

زمانی که از ویژگی‌های فریلنسری و سوال فریلنسر چیست صحبت می‌شود، بسیاری از افراد تصور می‌کنند که این جذاب‌ترین شغل دنیاست و سریع می‌پرسند: چگونه فریلنسر شویم. در بسیاری از موارد فریلنسرها نمی‌دانند چه پاسخی به این افراد بدهند، زیرا مسیر آن‌ها منحصر به خودشان بوده و این نسخه‌ای نیست که بتوان آن را برای همه پیچید! در ادامه ما یک فرایند کلی برای تبدیل شدن به یک فریلنسر را ارائه می‌دهیم.

 

مهارت مورد نظر خود را پیدا کنید

کار کردن در حوزه‌ای که اشتیاقی نسبت به آن ندارید، چه به صورت تمام وقت و قراردادی باشد، چه به صورت فریلنسری یک عذاب دائمی است! متاسفانه این مشکلی است که در سیستم کاری کشور ما به شدت وجود دارد، اما نکته مثبت این است که فریلنسرها معمولا به سراغ حوزه مورد علاقه‌شان می‌روند.

مهارت مورد نظر خود را پیدا کنید

مهارتی را انتخاب کنید که ویژگی‌های زیر را داشته باشد:

  • به آن علاقه داشته باشید و از انجام آن لذت ببرید.
  • بازار خوبی داشته باشد و مردم برای آن پول بدهند.
  • منابع آموزشی برای آن وجود داشته باشد و بتوانید در آن حوزه متخصص شوید.

 

متخصص باشید

برای تبدیل شدن به یک فریلنسر ابتدا باید در مهارت مورد نظر خود حرفه‌ای باشید. بررسی کنید چه پروژه‌هایی می‌توانید بگیرید و در چه چیزی توانمندی و استعداد دارید و در واقع استعداد یابی شغلی کنید. برخی از افراد به دنبال جو موجود در بازار وارد بررسی می‌کنند فریلنسر چیست و وارد این حوزه می‌شوند؛ مثلا در حال حاضر تعداد بسیاری از افراد به عنوان فریلنسر دیجیتال مارکتینگ کار می‌کنند که بسیاری از آن‌ها واقعا دیجیتال مارکتر نیستند!

قرار نیست از همان ابتدا فوق تخصص یک حوزه شوید و بعد از آن پروژه بگیرید، زمانی که به تجربه نسبی رسیدید و دانستید که می‌توانید از پس انجام پروژه‌ها برآیید، وارد بازار شوید. بعد از آن مهارت‌هایتان را ارتقا دهید.

 

تجهیزات مورد نیاز را تأمین کنید

تجهیزات مورد نیاز یک فریلنسر چیست؟ یک کامپیوتر یا لپ‌تاپ یا حداقل گوشی هوشمند و اینترنت پر سرعت! البته این‌ها نیازهای اولیه برای شروع کار هستند.

تجهیزات مورد نیاز را تأمین کنید

تجهیزات مورد نیاز به نوع فعالیت شما نیز بستگی دارد. به عنوان مثال تجهیزات فیزیکی یک دیجیتال مارکتر همان کامپیوتر و مودم اینترنت است و ابزار او نرم‌افزارها و پلتفرم‌هایی است که از آن‌ها برای تحلیل بازار استفاده می‌کند. در مقابل یک فریلنسر معمار به تجهیزات فیزیکی بیشتری نیاز دارد تا بتواند طرح‌های مورد نظر را اجرا کند.

 

برنامه داشته باشید

یکی از علت‌های اصلی شکست فریلنسرها بی‌برنامگی زمانی و هزینه‌ای است. آن‌ها همه درآمدشان را خرج می‌کنند و بر این باورند که شغلشان هیچ هزینه‌ای ندارد. همچنین زمان مشخصی برای کارهایشان در نظر نمی‌گیرند و در دقیقه نود به دردسر می‌افتند. اینکه سبک خاص خودتان را در کار داشته باشید و مطابق به قواعد و قوانین خود کار کنید، هم ارزش شما را پیش کارفرما بالاتر می‌برد و هم خودتان با آسایش خاطر بیشتری کار خواهید کرد.

 

مشتری پیدا کنید

در دنیای فریلنسری همه کارها با اینترنت انجام می‌شود، حتی پروژه گرفتن. خوشبختانه در سال‌های اخیر که دورکاری متداول شده است، پیدا کردن کار برای فریلنسرها بسیار راحت است.

مشتری پیدا کنید

اکنون در ایران هم تیم‌های متعددی وجود دارند که هرکدام از اعضای آن‌ها در یک شهر زندگی می‌کنند و از راه‌ دور و به صورت فریلنسری باهم کار می‌کنند. این یعنی پتانسیل پیدا کردن کار از تمام کشور و حتی جهان در بازار فریلنسری وجود دارد. در واقع عدم محدودیت به جغرافیا یکی از تکه‌های پازل پاسخ به سوال «فریلنسر چیست» است.

 

[message_box bg_color=”rgb(234, 234, 234)” text_color=”light” padding=”25″] [ux_text text_color=”rgb(148, 32, 115)”]

حتما بخوانید: بهترین کار تولیدی با سرمایه کم [/ux_text] [/message_box] 

 

چگونه یک فریلنسر موفق شویم؟

فریلنسر خوب با فریلنسر موفق فرق دارد؛ درست مثل گوشی آیفونی که توسط برند اصلی تولید می‌شود و گوشی آیفون فیکی که در چین تولید می‌شود! فریلنسرهای غیرحرفه‌ای افرادی هستند که صرفا برای کسب درآمد کار می‌کنند، علاقه‌ای به حوزه کاریشان ندارند و حتی ممکن است از موقعیت دورکاری خود سوء استفاده کنند.

چگونه یک فریلنسر موفق شویم

فریلنسرهای موفق نه تنها در بازار کار می‌کنند، بلکه به دنبال رشد و پیشرفت نیز هستند. در ادامه به مهم‌ترین ویژگی‌های یک فرد موفق در این حوزه اشاره می‌کنیم:

  • سبک خاص خود را دارد و زمانبندی شده و با قیمت مشخص پروژه می‌گیرد.
  • نه ارزان کار می‌کند و نه با هزینه خیلی بالا خدمات ارائه می‌دهد.
  • همیشه در حال بروزرسانی دانش خود است.
  • متعهد و منظم است و پروژه‌ها را با بهترین کیفیت و در زمان مقرر تحویل می‌دهد.
  • روی پرسونال برندینگ خود کار می‌کند تا با بهترین‌ها همکار شود.
  • در فضای مجازی فعال است و فرصت‌های مناسب را شکار می‌کند.
  • با علاقه و اشتیاق کار می‌کند و ایرادهایش را به مرور زمان از بین می‌برد.

 

[message_box bg_color=”rgb(234, 234, 234)” text_color=”light” padding=”0″] [ux_text text_color=”rgb(148, 32, 115)”]

یک فریلنسر موفق، یک فریلنسر متخصص و متعهد است.

[/ux_text] [/message_box]

 

بازار کار فریلنسر در ایران

شیوع ویروس کرونا باعث شد مدیران ایرانی متوجه شوند فریلنسر چیست و چطور می‌توانند بخشی از کارهای سازمانشان را برون‌سپاری کنند. برون‌سپاری مزیت‌های بسیاری برای سازمان‌های ایرانی دارد، آن‌ها با این روش دیگر نیازی به دفترهای کار بزرگ ندارند، نیازی نیست زمان زیادی برای استخدام و آموزش نیروی کار صرف کنند و در نهایت می‌توانند پروژه مورد نظرشان را در موعد مشخص تحویل بگیرند.

بازار کار فریلنسر در ایران

این مزیت‌ها باعث رشد بازار کار فریلنسر در ایران شده است. شما هم می‌توانید در سایت‌هایی مانند انجام میدم یا پونیشا ثبت نام کنید و پروژه بگیرید یا اینکه در سایت‌های کاریابی مانند جاب ویژن یا جابینجا به دنبال موقعیت‌هایی باشید که به نیروی فریلنسر نیاز دارند.

 

فریلنسر بین‌المللی

در ابتدای مقاله اشاره کردیم که اینترنت مرزهای جغرافیایی را از پیش روی ما برداشته است. اکنون فریلنسرها نه تنها از سراسر ایران، بلکه از سراسر جهان هم می‌توانند پروژه بگیرند. البته تحریم‌ها کمی این فرایند را سخت‌تر کرده است و احتمال دارد فریلنسرها برای ثبت نام در سایت‌های خارجی یا نقد کردن پولشان با مشکل مواجه شوند، اما این موضوع هم راهکارهایی دارد. به عنوان مثال با استفاده از VPS می‌توان IP را به یک کشور مشخص تغییر داد یا هزینه پروژه را می‌توان از طریق ارزهای دیجیتال یا آشنایی در خارج از کشور نقد کرد. افرادی که علاوه بر مهارت مورد نظر، به زبان انگلیسی و… مسلط باشند، بازار کار گسترده‌تری پیش روی خود خواهند داشت.

 

[message_box bg_color=”rgb(234, 234, 234)” text_color=”light” padding=”25″] [ux_text text_color=”rgb(148, 32, 115)”]

حتما بخوانید: ایده برای اسم شرکت  [/ux_text] [/message_box] 

 

مزایا و معایب فریلنسری چیست؟

فریلنسری می‌تواند یک شغل رویایی باشد و مزیت‌های بسیاری دارد. اما برای سنجش این شغل باید مزیت‌ها و معایب را در دو کفه ترازو قرار دهید و ببینید کدام یک سنگینی می‌کند.

مزایا و معایب فریلنسری چیست

ما در این بخش مزایا و معایب این شیوه کاری را بیان کرده‌ایم و سنجش سنگینی کفه ترازو را بر عهده شما می‌گذاریم.

 

مزایای فریلنسر چیست؟

  • معمولا هر حوزه‌ای که به آن علاقه داشته باشید را می‌توانید به صورت فریلنسری پیش ببرید.
  • به سرمایه اولیه زیادی نیاز ندارد.
  • فریلنسرها می‌توانند خودشان پروژه‌ها و کارفرمایشان را انتخاب کنند و کاری که دوست دارند را انجام دهند.
  • در هر زمان و هر مکانی امکان کار کردن وجود دارد.
  • رییس وجود ندارد و کسی به فریلنسرها دستور نمی‌دهد. آن‌ها با کارفرماها معامله می‌کنند و در ازای انجام یک پروژه پول می‌گیرند.
  • فرایندهای اداری خسته‌کننده در فریلنسری وجود ندارد.
  • درآمد فریلنسرها به خودشان وابسته است.
  • امکان پیشرفت برای فریلنسرها وجود دارد و نیازی نیست منتظر نامه ارتقای شغلی رییس بمانند.

 

دوره جامع آموزش مدیریت کاربردی

 

معایب فریلنسر چیست؟

معایب این شغل جزو پنهان‌ترین بخش‌های آن هستند که تا وقتی پای صحبت فردی که به این روش کار می‌کند، ننشینید متوجه آن نمی‌شوید.

معایب فریلنسر چیست

از آنجایی که من تجربه فریلنسری را دارم، می‌توانم به شما بگویم معایب فریلنسر چیست.

  • ارتباطاتی که تماما مجازی هستند و احتمالا هیچوقت همکاران خود را نخواهید دید.
  • ساعات کاری شناور بی‌نظمی را افزایش می‌دهد و گاهی اوقات تفکیک مرز میان زندگی شخصی و کاری سخت خواهد بود.
  • در پایان هر ماه خبری از حقوق ثابت نیست و ثبات شغلی وجود ندارد.
  • مزیت‌های یک شغل ثابت مانند بیمه، بازنشستگی یا پاداش و مزایا در فریلنسری نیست.
  • در بازار فریلنسری نرخ مشخصی وجود ندارد و هر فرد برای خودش قیمت مشخصی تعیین می‌کند. برخی از افراد با ارزان کار کردن، در بازار مشکل ایجاد می‌کنند.
  • فریلنسرها مرخصی ندارند و اگر زمان تحویل کار باشد، باید آن را انجام دهند.
  • ارتباطات فیزیکی به حداقل می‌رسد و تعداد دوستان واقعی کم می‌شود.
  • آن‌ها باید همه‌چیزدان باشند! (به خصوص اگر در ایران کار می‌کنند)
  • رقابت در بازار بسیار زیاد است.

 

[message_box bg_color=”rgb(234, 234, 234)” text_color=”light” padding=”25″] [ux_text text_color=”rgb(148, 32, 115)”]

حتما بخوانید: معرفی محصول جدید [/ux_text] [/message_box] 

 

کلام آخر؛ دورکاری از دور خوش است!

فریلنسری مانند یک شمشیر دو لبه است و اینکه یک شغل رویایی است یا یک عذاب همیشگی، به شخصیت افراد بستگی دارد. به همین دلیل بسیاری از افراد بعد از مدتی فعالیت به این روش، دوام نمی‌آورند و دوباره وارد فضاهای قراردادی و استخدامی می‌شوند. به عنوان توصیه آخر بهتر است ابتدا بررسی کنید که آیا ویژگی‌های شخصیتی مناسب برای فعالیت به این روش را دارید یا خیر، بعد از آن درباره انتخاب شغل‌های فریلنسری تصمیم بگیرید. برای این کار می‌توانید از تست شخصیت شناسی disc استفاده کنید.

 

[message_box bg_color=”rgb(247, 226, 254)” text_color=”light” padding=”25″] [ux_text text_color=”rgb(81, 77, 80)”]

در دوره جامع مدیریت کاربردی، ۲۳ قانون و قاعده حرفه ای مدیریت در ایران ارائه می شود که به تنهایی می توانند از شما مدیری برجسته بسازند

[/ux_text]

[button text=” دوره جامع مدیریت کاربردی ” link=”https://www.newsite.dekami.com/product/mp/” target=”_blank”] [/message_box]