سرپرستی

یکی از تاثیر گذارترین و مهمترین سطوح کاری در شرکتها و سازمانها سطح سرپرستی است که متاسفانه در ایران این پست سازمانی و توانایی های مورد نیاز آن نادیده گرفته شده است. توانایی های سرپرست به دلیل ارتباط تنگاتنگ و نزدیک با کارمندان ، تکنیسین ها و اپراتورهای اجرایی که در حال انجام وظایف اصلی سازمان هستند بسیار پر اهمیت و تاثیر گذار است. تمامی اطلاعات و خروجی های هر گروهی از سازمان که تحت نظارت یک سرپرست می باشد از این سطح کاری گذشته و به سطوح بالاتر سازمان انتقال می یابد. لذا درک ویژه اهمیت این پست سازمانی بسیار حیاتی است.

باید سازمانها و شرکتها تمامی تلاش خود را در  آموزش این سطح به کار برده و اهمیت آن و انتظارات خود را از آنها به صورت شفاف بیان دارند متاسفانه بسیار دیده می شود که انتخاب سرپرستان فقط بر اساس تجربه کاری و پایه خدمتی انجام می پذیرد و در مواردی نیز که اخیرا بسیار مشاهده می شود کارشناسانی که تازه فارغ التحصیل شده اند را بدون هیچ آموزشی وارد این سطح کاری می نمایند که این امر آسیبهایی هم به شرکت و سازمان و هم به افرادی که وارد این سطح کاری شده اند وارد می سازد چرا که فرد با انگیزه و انرژی وارد شرکت شده و امید به انجام فعالیتهایی علمی ، مفید و به روز را دارد اما وقتی با کوهی از مسئولیت ها از قبیل مشکلات پرسنلی، شکایتهای کاری، نابسامانیهای سازمانی و انتظارات بالای مدیران و روسای خود مواجه می شود سر خورده می شود.

سرپرست شرکت

کتابها و جزوات بسیاری درباره اصول سرپرستی به چاپ رسیده اند و بحث های مفصلی در رابطه با این پست سازمانی در خود دارند ولی معمولا مطالبی که ارائه می دهند بیشتر کلی و در سطح تئوری صادق هستند و دریافت مهارتهای لازم از این مطالب سخت و تقریبا غیر ممکن است لذا ضروری است که مهارتهای لازم به صورت عملی و با جزیی نگری در فعالیتهای روزانه سرپرست ارائه شوند به طوری که فرد با مطالعه این موارد نیاز به تفسیر،تغییر و تحلیل آنها نداشته و مستقیما توانایی پیاده سازی آنها را در کار و فعالیتهای روزانه خود داشته باشد.

 ما سعی خواهیم کرد که تک تک فعالیتها وتواناییهای مورد نیاز یک سرپرست را تحلیل نموده و راهکار عملی ارائه دهیم. به مسایل پیچیده روانشناختی، تاریخ مدیریت و سرپرستی پرداخته نمی شود چرا که نیازی به آنها نیست و بیان آنها فقط موانع کاری برای ما ایجاد خواهد کرد.